Gjør bygg- og anleggsbransjen grønnere med mobile ladesystemer

Stortingsrepresentant Aleksander Stokkebø (H) og Time-ordfører Andreas Vollsund, var nylig på bedriftsbesøk hos Eldrift for å få mer kunnskap om teknologien som vil gjøre det vesentlig enklere å nå målet om nullutslipp på kommunale byggeplasser, noe som vil bli et absolutt krav i løpet av få år. Besøket var organisert av Bryne Næringsforening.

(Nyhetsbrev fra Bryne Næringsforening)

Eldrift har utviklet transportable og brukervennlige ladesystemer for bygg- og anleggsbransjen. Nå er de i ferd med å sette inn støtet mot markedet. Ladesystemet består av en kompakt hurtigladeenhet med batteri og en styringsapp for mobiltelefon. Huritgladeren får plass på en liten biltilhenger. I tillegg har Eldrift en batteriløsning som kan hjelpe bedrifter til å klare seg med mindre strømeffekt og mer fleksibel energibruk.

– Bygg- og anleggsbransjen i Norge vil bli stadig mer elektrifisert. Ikke minst gravemaskinene blir elektriske da de både er langt mer energiøkonomiske enn dieseldrevne maskiner, og helt utslippsfrie. Det gir positive effekter både for arbeidsmiljøet og klimaavtrykket. Med transportable ladesystemer kan elektriske maskiner benyttes over alt. Når batteriet er tomt tar det kun 20 minutter til maskinen igjen er klar til flere timers bruk, sier Sigbjørn Ullestad i Eldrift.

Eldrift er en del av NMI-gruppen som holder til på Håland. Gruppen har i overkant av 60 medarbeidere som i stor grad kan håndtere oppgaver for flere av bedriftene i gruppen. Rundt 15 personer er engasjert i Eldrift for tiden. Nå er produktene klar for markedet og flere har allerede bestilt. Eldrift vurderer potensialet som stort da det selges rundt 5000 anleggsmaskiner i Norge hvert år. For å få til en sterk og hurtig vekst både nasjonalt og internasjonalt, søker Eldrift nå etter samarbeidspartnere og investorer.

Ullestad sier at både NMI-gruppen og Eldrift ønsker å være engasjert i nettverket i Bryne Næringsforeningen, og satser på å kunne holde produksjonen her lokalt, gjerne i samarbeid med andre lokale aktører. 

Breimyra 9, 4344 Bryne, Norway

+47 51 31 51 60

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Org. nr 924 971 053