Eldrift får 8,3 millioner til å utvikle hurtigladere for anleggsmaskiner

Enova støtter prosjekt ledet av Eldrift.

Prosjektet går ut på å utvikle og teste mobile lade- og batteriløsninger for elektriske anleggsmaskiner. Der andre konsepter går ut på å tilby én stor batteri- og ladeløsning sentralt plassert på anleggsplassen, har Eldrift kommet opp med et konsept hvor flere mindre og kompakte hurtigladere plasseres rundt omkring på anleggsplassen i nærhet til de ulike anleggsmaskinene. Laderne kan flyttes rundt av maskinen selv ved behov.

Batteriet i laderen vil være skalerbart og utbyttbart. Eldrift har allerede utviklet en tidlig prototyp av ladeløsningen, og det er gjort innledende tester med gode resultater.

Sammen med Eldrift, vil Integrate Renewables være en samarbeidspartner i kommersialiseringsfasen. Becker Entreprenør og Sartor Maskin som eier flere elektriske gravemaskiner skal teste batteriløsningen i konkrete anleggsprosjekter, og nettselskapet Lyse vil bidra med erfaring fra salg og bestilling av tradisjonell byggestrøm.

Eldrift AS skal utvikle infrastruktur for elektrifisering av anleggsbransjen. Eldrift har fra før utviklet en prototyp av løsningen som nå skal piloteres, og vil eie og kommersialisere løsningen etter prosjektslutt.

Integrate Renewables AS utvikler og leverer løsninger for integrert fornybar energi. Selskapet tilbyr komplette løsninger innen solenergi, vindkraft, energilagring og styringssystemer. De har hatt et utviklingssamarbeid for batteri- og systemløsning med Eldrift siden oppstart, og vil være en samarbeidspartner i videre kommersialiseringsfase.

Becker Entreprenør AS utfører grunn- og anleggsarbeider, infrastruktur for vann og avløp og mindre betongarbeider.

Sartor Maskin AS er en maskinentreprenør lokalisert i Øygarden utenfor Bergen.

Becker og Sartor Maskin deltar som sluttbrukere og pilotkunder i prosjektet. Begge entreprenørene har flere elektriske anleggsmaskiner i bestilling og vil gjennom dette prosjektet få erfaring med ladeinfrastrukturen som skal piloteres. Lyse deltar i prosjektet som del av sin forretningsutvikling mot nye energiområder.

Breimyra 9, 4344 Bryne

+47 47 46 65 70

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Org. nr 924 971 053